Om MigPå den här sidan är jag i första hand socialdemokratiskt kommunalråd i Sölvesborg. Men jag är också Heléne, mamma till ett bonusbarn och fyra som jag burit. 


Jag har fått det stora förtroendet av mitt parti och av väljarna att leda Sölvesborgs kommun, jag kan faktiskt inte komma på något "jobb" som skulle vara roligare än det här! Men det är också ett väldigt hårt och krävande arbete som kräver ett stort engagemang, tålamod och kunnande. Jag drivs av en passion för att utveckla Sölvesborg till en mer spännande stad.

När jag var barn drömde jag om att bli lokförare, präst eller lärare. Nu är jag kommunalråd. Nästa gång ska jag bli psykolog eller jobba inom kriminalvården.

Jag utbildade mig faktiskt till lärare, det är den bästa resa jag gjort! 

Som färdigutbildade lärare fick jag det bästa jobb jag kunde tänka mig, i en resursgrupp för ungdomar som behövde mig. Sedan januari 2007 är jag tjänstledig från det för att vara heltidspolitiker i Sölvesborg.

Om jag hade haft någon fritid skulle jag vilja läsa bra böcker, umgås med inspirerande människor, sitta länge på uteserveringar, dansa om dagar och nätter och fortsätta utbilda mig. Tyvärr hinner jag inget av det där just nu.Uffe på Slottsudden i Sölvesborg

Ålder: 45
Bor: i Villa
Familj: Markus, Junie, Tobias, Fredrik, Ludde och Johanna
Utbildning: Grundskollärare 


Favoritfärg: Röd
Bästa bok: När man skjuter arbetare av Kerstin Thorvall 

Ser på TV: Bra serier
Lyssnar på radio: Nej men poddar och böcker
Stjärntecken: Våg

Suspekt fritidsintresse: Ulf Lundell