SölvesborgSölvesborg är min hemstad. För mig är det bästa stället att bo på, här samsas jazz och hårdrock, böckling och bruschetta. Här flirtar havet med ängarna och kullerstenarna med de kritvita sand­stränderna. Kändisar som landskapsarkiteken Piet Odulf och arkitekten Gunnar Asplund har satt sina spår genom Fyra Årstiders Park och Listers Härads Tingshus 

I Sölvesborg är vi mitt i naturen var vi än befinner oss. Bokskogen och havet dominerar och jag kan byta strand varje dag om jag vill. 

Vår vackra stadskärna präglas av slingrande gator och småsaklig bebyggelse i vanilj, mildgult, aprikos, tegelrött och rosa. 

Nordriket i Sölvesborg med vidsträckta bokskogar utgör gränsen mot Skåne. Här finns bördig åkermark och milsvid utsikt. Missa inte när äppelträden blommar i maj!

På Listerlandet samsas lantluft med jazz, fiskelägen, rökerier, Stiby backe, Hanö och allsvensk fotboll.  

Jag bor i en liten charmig stad med stark identitet, trygghet, charm och närhet till de stora städerna Köpenhamn (2 tim med tåg), Malmö (1,5 tim med tåg) och Stockholm (5 tim med tåg). Två flygplatser i vår omedelbara närhet (Krisianstad och Ronneby).
I Sölvesborg finns det många nya bostadsområde runt om i hela kommunen, bland annat i Hörvik, Norje, Nogersund, Hällevik, Valjeviken mm.