måndag 5 mars 2018

Lovely Monday

Den här dagen började tidigt. Efter en härlig helg med kalas och alla barn och ungdomar hemma. 

Samtidigt med morgonbestyren lyssnade jag på P1 Dokumentär: "Barnen i Nordiska Motståndsrörelsen" om svenska nazister. Hur Vera Oredsson hjälper svenska mammor att uppfostra barnen här i Sverige till nazister, barnen får dockor med hakkors. Det är redan svårt att andas och så säger hon... att barn med funktionsnedsättning inte ska få finnas. De ska dödas efter förlossningen säger kärringen och försvarar sig skrattande med "vi är sådana, vi vill ha resultat". Ja, det är inte ny fakta men att få höra en svensk kvinna uttrycka sig så helt obesvärat. Jag oroar mig oerhört för dessa barn som växer upp med sådana värderingar och för utvecklingen. 

Hela förmiddagen satt jag i avtalsdiskussioner med ett stort företag och vi hade mycket intressanta diskussioner men bilden av att Vera Oredsson sliter mitt nyfödda barn ur famnen på mig uppenbarade sig hela tiden. 

Här är länken för dig som vill lyssna: 

Sveriges Radio "Barnen i Nordiska Motståndsrörelsen"

Under eftermiddagen reflekterade jag över hur många vigselförfrågningar jag redan fått i år, är det Kärlekens år? 

När jag tillträdde som kommunalråd hade det inte tidigare funnits någon politiker som varit vigselförrättare i Sölvesborg. Men det var då det på allvar började diskuteras en lagändring för att tillåta samkönade äktenskap. Jag ville gärna bidra till att fler samkönade fick gifta sig och det var därför jag blev vigselförrättare. Men under alla dessa år har jag endast vigt ett samkönat par. Två killar. Kanske blir det fler i år?

Förresten så är detta sannolikt sista året jag är vigselförrättare i Sölvesborg. Åtminstone om kommunen behåller den princip som varit de senaste åren. 

Jag är full av energi efter att ha träffat nya engagerade S-medlemmar. Ni skulle bara veta vilken energi det ger! 

Och nu, alldeles nyss, presenterade valberedningen sitt förslag till min efterträdare. Det är Johanna Beijer, 41 år, från Sandbäck. Det känns bra, och nu kommer det kanske snart att bli mer verkligt att jag inte ska fortsätta som kommunalråd i Sölvesborg.

Nu ska jag se ett nytt avsnitt av Homeland innan jag håller kväll.