söndag 28 februari 2016

Olof Palme - minnesstund


 Jag var tretton år när mordet inträffade och var inte alls intresserad av politik. Men jag visste naturligtvis vilken Olof Palme var och jag minns framförallt debatterna mellan honom och Ulf Adelsohn. De var ganska hätska och lite väl tuffa för min smak. Jag ogillade den tuffa jargongen. 

På morgonen när mordet hade skett skulle min familj åka till Sälen, jag minns att jag blev väckt till orden; ”-Palmen har blivit mördad”. Och jag minns veckan i Sälen som att TVn hela tiden stod på i stugan och den där kusliga fantombilden som skrämde mig. 


Jag har aldrig haft en personlig relation till Olof Palme, men väldigt många människor i min närhet har haft det och det finns en stor beundran och respekt för honom. Så jag måste säga att jag fascineras av hans intellekt och begåvning och retorik. Mordet gjorde honom odödlig.
Idag är det en minnesstund för Olof Palme i Folkets hus kl 15.
Kom dit och ta en fika och prata lite.
Ulf Lönnqvist som var nära vän till Olof Palme, statsråd och senare Landshövding i Blekinge kommer och samtalar om sina minnen.


Det här kreativa gänget, jag gissar att de hade rätt så stimulerande umgänge