måndag 8 februari 2016

Min bok är redan skriven

För ett tag sedan läste jag ut den tredje och sista delen i trilogin om hemmafrun Maj. 

När jag började läsa blev jag först lite avig och avundsjuk. Författaren har ju skrivit exakt den berättelse som jag har sparat material till i hela mitt liv. Den jag skulle skriva. Berättelsen om min mormor och hennes kamrater. En generationsroman och en hyllning till kvinnans idoga arbete och klokskap. 

Men jag hade aldrig lyckats lika bra så det var tur att Kristina Sandberg skrev den istället. Det var en lång, detaljrik och stillsam berättelse. Så fin och samtidigt smärtsam. Mormor Gerd var hela tiden så närvarande för mig. Nu saknar jag henne ännu mer. Den tredje boken var den bästa. 

Men börja ändå från början med "Att föda ett barn". Finns på Storytel för dig som hellre vill lyssna än läsa.