måndag 1 februari 2016

Datorn rivstartar

På morgonen är jag kommer till Stadshuset brukar jag först gå runt och hälsa på alla på våningen, sen sättter jag på datorn innan jag hänger av mig, vattnar blommorna, pratar eller något annat som tar några minuter.
Min dator har nämligen tagit sådan tid på sig att komma igång om morgonen. Det har liksom blivit som med all annan ålderdom, det har kommit successivt så jag har inte tänkt så mycket på det.

När IT-avdelningen var här och förstod att min dator tillhörde de allra äldsta så beställde de omgående en ny. Egentligen ska varje dator bytas efter högst fyra år men min har hängt med och jag har inte haft ont av det. Men innan helgen kom det en ny på plats. Och nu jädrar... nu sa det bara swish så var den igång. Jag hinner inte riktigt med.

Ungefär som med helgen. Den swishar också bara förbi. Jag har haft en makalöst bra helg!

Under fredag-lördag samlades vi, cirka 25 socialdemokrater från Blekinge, på Ronneby Brunn för en workshop på två dagar. Det var så himla roligt och gav mig så mycket energi. På lördagen vände jag bara hemma för att byta klänning, sen åkte jag direkt till den årliga middagen med Svensk Pälsdjursuppfödares Riksförbund. Det var också trevligt. Det är låga priser på skinnen nu och många vittnade om att det beror på överetablering. Det kan säkert innebära att en och annan "pälsar ut" som det heter för att så småningom avveckla. Och det kan lika gärna bero på att uppfödaren vill gå i välförtjänt pension och inte hittar någon som vill ta över. Det är en bransch i stark förändring. Det är faktiskt roligt att få ha följt med så här nära i många år. Det är inte några motsträviga farmare jag träffar, de är moderna och utvecklingsbenägna och har inget emot höga krav på djurhållning och kvalitet. Bara det är tydligt och långsiktigt. Precis som med alla andra företagare så klart.

Idag ska jag också göra roliga saker. Jag ska ha näringslivsdiskussioner och samhällsplanering på förmiddagen. I eftermiddag får jag besök från ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Det ska bli kul och kanske lite läskigt. Vad ska jag prata om?

Svensk demokrati, jämställdhet och om valen i Sverige har jag tänkt. Hoppas det blir bra.

Ikväll ska jag uppvakta min mamma Monica som fyller 63 år.