onsdag 26 augusti 2015

Mina problem

Mina problem just nu: Jag har en besvärande vagel i ögat, eller "pisseknagg" som vi säger, jag sover lite dåligt om natten på grund av att det är för varmt, jag träffar min barn lite för lite och jag har (ännu) ingen biljett till U2 som snart spelar i Sverige.

Det är sådant jag tänker på när jag nu sitter på tåget mot Stockholm. Mina "problem".

Filmklippet här nedan visar andra föräldrars "problem". Människor som har lyckats fly för sina, och sina barns liv, från krigets Syrien. Jag kan inte ens föreställa mig hur de haft det. På en överlastad gummibåt över Medelhavet väljer de att placera sig själva och sina barn. När de överlevt båtresan har de gått genom Grekland med sina små barn i famnen och när de närmar sig frihet och trygghet blir de beskjutna med tårgas och slagna med batonger.

Vem fördömer dessa människor som väljer en liten gnutta hopp och önska om livet istället för krig och död för sina barn?

Det här är som den värsta mardrömmen för mig, att springa för mitt liv, rädd, hungrig, otrygg, törstig och osäkerheten för mina barn.

Detta sker just nu. Här i Europa.


NO COMMENTThese are the desperate scenes at Greece’s border with FYR Macedonia as overwhelmed security forces made...
Posted by euronews on den 23 augusti 2015