onsdag 15 april 2015

Tunga veckor

Oj vad tiden går - och jag har inte uppdaterat här på ett tag.

Det har varit ett par tunga veckor. Den här tiden känns tung för att det är vår i luften (pollen) och jag blir trött och allergisk när de flesta andra blir pigga och glada av solen. Det har också varit ett par otroligt arbetsintensiva veckor och på skärtorsdagen hade vi begravning för min älskade mormor.

Det är min förklaring och min ursäkt till er som vill veta vad jag gör om dagarna.

Dagarna har inte saknat intressanta aktiviteter. Efter en ganska ledig påsk har det varit fortsatt högt tempo.

I förra veckan var kommunstyrelsens arbetsutskott ute på busstur för att titta på nya kommunala investeringar. Vi tittade bland annat på Högtofta nya skola/förskola, LSS-boendet i Ljungaviken, det planerade företagsområdet i Sölve och konstgräset i Hällevik mm. Det var en mycket trevlig förmiddag.

Den senaste tiden har vi också haft mycket fokus på att diskutera vilka egenskaper och erfarenheter vi vill att en ny kommunchef i Sölvesborg ska ha. Vi har upphandlat en rekryteringskonsult - det blev Högström & Co som fick uppdraget och vår konsult är Elin Runbert. Många har fått vara med i inledande samtal för att Elin ska få en så bred och bra bild som möjligt av vår framtida chef.

I helgen som gick hade vi distriktskongress i Blekinge. Då samlades 220 peppade socialdemokrater för att prata politik och umgås. Kongressen besöktes av Carin Jämtin som höll ett mycket bra och inspirerande politiskt tal till oss.

Denna vecka har jag redan hunnit med två riktigt spännande företagsbesök, ordförandeöverläggning, ärendeberedning, samarbetsöverläggning, partiöverläggningar med övriga partier i Blekinge och mycket mer.

Imorgon reser jag till Stockholm för att delta i partistyrelsesammanträde, distriktsordförandeöverläggning och handledarutbildning.

Skönt att allergimedicinerna nu börjar fungera (det tar alltid ett par veckor) så att jag orkar göra något kul om kvällen också.