torsdag 23 april 2015

Tillväxt och Regional Utveckling

Hemma igen efter spännande dagar i Stockholm.

Jag har fått den stora äran att bli invald i en SKL-beredning och idag var det dags för första beredningssammanträdet.

Vi reste upp igår då det var partigruppsmöten och information, vår S-grupp gästades av infrastrukturminister Anna Johansson. Vi diskuterade höghastighetsbanor och annan kollektivtrafik förstås.

Idag var det då dags för beredning och det var oerhört proffsigt och imponerande hur tjänstemännen på Sveriges Kommuner och Landsting jobbar mot oss förtroendevalda.

Jag är glad för att jag hamnade i beredningen för Tillväxt och Regional Utveckling. Det är frågor som jag har ett särskilt intresse för och det passar mig bra. Men uppdraget är verkligen omfattande:

I vår beredning ingår frågor om arbetsmarknad, arbetsmarknadsutbildning, integration, komvux, högskola, besöksnäring, turism, infrastruktur och transportpolitik.


Jag är väldigt hedrad över att få vara en i denna viktiga beredning och jag tror det kommer att tillföra Sölvesborg en hel del ny kunskap att jag tidigt är med och diskuterar viktiga framtidsfrågor.

Nu är jag dock glad att jag är hemma igen och jag hann hem och bada, gosa och lägga min dotter. Nu är det mer jobbtid att vänta innan det är dags att sova.