fredag 24 april 2015

Journalisternas bästa råd

Stort tack till er journalister som svarade mig snabbt på min enkätfråga!


Jag skickade ett mail till de journalister som jag brukar träffa här i närområdet. Min fråga var ifall de kunde hjälpa mig inför ett utbildningstillfälle och ge sina tre bästa råd för förtroendevalda att tänka på i relationen till journalister.

Nästan alla svarade omgående eller väldigt snabbt. Proffsigt!

Jag fick många svar och de var slående lika. När jag sammanfattar de fem råd som oftast nämndes blev det en punktlista så här:Var tillgänglig! Återkoppla snabbt (SMS, mail) även om du inte kan svara direkt, återkom.

Svara rakt och enkelt! Prata så vanligt folk begriper.

Ljug aldrig! Var genuin, personlig och ärlig.

Planera tidpunkten! Var ute i god tid. Förbered dig.

Straffa inte journalister som skrivit kritiskt! Det ger ett oproffsigt intryck.