måndag 30 mars 2015

Tandställning


Det har varit en dag utan pauser, en speciell dag. Det här var dagen då jag efter 25 års tjat äntligen har fått (?) tandställning.

Så här blev det.Tandställningen sitter i nedre tandraden och gjorde inte alls ont att sätta in. Men andras erfarenheter berättar om smärtan som kommer senare och sitter i länge. Jag får återkomma om det.

Idag har jag annars haft mest fokus på kommunens ekonomi. Efter förra årets underskott är det viktigt att koppla ett järngrepp om årets och nästa års ekonomi.

Vi har en del besparingar att göra i år, det är prioriteringar som inte alls är roliga men som är nödvändiga för att klara vårt välfärdsuppdrag. Det är ingen tröst, men jag vet att vi inte är ensamma. Kommunerna i Sverige har det tufft.

Förutom detta har jag träffat rekryteringskonsult för ett första samtal om anställande av kommunchef, jag har också haft överläggning med ordförandegruppen och nu ska jag gå på SGIFs årsmöte.