måndag 16 mars 2015

Pollenmåndag

Måndag och trots att jag har en skön helg bakom mig är jag trött. Det är pollen i luften. Jag har känt det hela helgen. Huvudvärk, irriterade ögon och denna förbannade trötthet.

Jag läser (lyssnar på) en fantastisk bok. Flyga Drake av Khaled Hosseini. Jag kan inte förstå varför jag inte gjort det tidigare. Den är så fantastisk i sitt språk och vemodigt vacker i sin handling, men mest älskar jag språket i den. Orden får mig att längta till Afghanistan. Inte till talibanernas Afghanistan, men till granatäpplena och basarerna och dofterna som så detaljrikt beskrivs.

Igår kväll tittade vi på filmen, jag och min 10-årige son. Jag blev såklart besviken. Det går inte att förmedla allt det sinnena upplever på samma sätt som i en bok. Jag tycker ändå filmen är mycket sevärd, men den går inte att jämföra med boken.

Om någon har ett bra tips på hur en kommer förbi sin pollentrötthet så tar jag gärna emot. Jag blir galen av att vara trött. När jag tar allergimedicin blir jag ännu tröttare och skulle kunna sova dygnet runt.

Idag har jag mycket på agendan igen och det duger inte att vara trött. Jag ska bland annat träffa revisorerna och gå igenom bokslutet. Bokslutet med femton miljoner kronor i underskott. Det är inte alls roligt, nu ska vi hämta hem - inte bara femton utan tjugo miljoner kronor, eftersom kapitalet måste återställas. Vi har några tuffa år framför oss!