onsdag 18 mars 2015

Grattis Kristianstad!

Så är det officiellt. Min vän och närmaste medarbetare byter arbete.Pressmeddelande 2015-03-18

Sölvesborgs Kommundirektör har fått en ny tjänst i Kristianstad


Efter femton år i Sölvesborg väljer nu Roger Zetterqvist att byta kommun. De senaste sju åren har Roger Zetterqvist varit kommundirektör, innan dess var han ekonomichef i åtta år.

-          Det har varit femton oerhört roliga år då jag har fått förmånen att vara med och utveckla Sölvesborg till något som vi alla ska vara väldigt stolta över. Sölvesborgs rykte som boendeort och som kommun har vuxit sig mycket starkt under senare år. Men nu är tiden mogen för ett miljöombyte för mig, säger Roger Zetterqvist. Jag har fått ett spännande jobb som ekonomidirektör i Kristianstad. Jag börjar mitt nya jobb i mitten av juni.


Sölvesborgs kommun påbörjar omgående rekrytering av ny kommundirektör. Rekryteringen ska genomföras av konsult med stöd av personalkontoret i Sölvesborg. Upphandling av konsult pågår. Kommunstyrelsens presidium ansvarar för processen med rekryteringen.  

Roger Zetterqvist handplockades och rekryterades internt av Heléne Björklund för sju år sedan.

-          Jag är både ledsen och glad. Vi har haft ett så bra samspel och Roger har varit perfekt i rollen som kommundirektör. Men jag är glad för hans skull, för att han har fått möjlighet att byta spår och fått ett jobb som han önskade. Jag gratulerar Kristianstad kommun till ett bra val. Jag kommer att sakna honom både personligen och för organisationen, säger Heléne Björklund, kommunstyrelsens ordförande.