tisdag 10 februari 2015

Välkommen ut i ljuset!

På gårdagens kommunfullmäktige blev det sluten omröstning, gällande andre vice ordförande i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden. Vi har tidigare gjort en överenskommelse mellan partierna om att Moderaterna ska utse oppositionens kandidat. Men nu anser Sverigedemokraterna att positionen tillhör dem eftersom de samarbetar med ett annat parti och därmed har utökat sin maktbas.

Det andra partiet, Sölvesborg- och Listerpartiet, säger att de inte alls samarbetar. De har bara fått platser av Sverigedemokraterna eftersom SD är snälla och generösa.
Skäms de för samarbetet?

Det är konstigt att världen just nu är full av främlingsfientliga åsikter men ingen människa vill stå för dem. I Karlskrona finns en chef som ägnat de senaste veckorna åt främlingsfientliga twitteråsikter. Han har fått flera mothugg på Twitter men ändå fortsatt argumentera och propagera. Nu när han konfronteras i ett större sammanhang så ångrar han sina formuleringar och menar inte alls så som det kan uppfattas.
Skäms han för sina åsikter?

Igår var den första Pegida demonstrationen i Sverige. Pegida- "Patriotiska européer mot islamisering av västvärlden" kallas ofta i media för "islamkritiska". Men sanningen är väl att de avskyr muslimer och när de gömmer sig på nätet så kan de spy ut sitt hat på olika sätt. I verkligt dagsljus blir de bara måttligt "islamkritiska". Det finns massor av gillare och sympatisörer till Pegida i Sverige. Men nästan ingen kom till demonstrationen i dagsljus. Varför då?
Skäms de för sin tillhörighet?

Sverigedemokraterna i Sverige sägs ha starka kopplingar till Pegida, bland annat administreras sociala media av samma personer. SD förnekar och säger sig inte ha något samröre. Varför då?
Skämd de för sina gemensamma sympatisörer?

Idag avslöjar Aftonbladet flera näthatare som gör skyldiga till hatbrott bakom nätets anonyma trygghet. I dagsljus har de andra åsikter och uppgifter.
Jag mår illa av hyckleriet.
Står de inte för de rasistiska värderingar som finns i hjärnan, fyller själen och kommer ut via fingrarna som hatord på nätet?

Det är sorgligt.
Den riktiga världen är full av goda människor med nyfikna ögon och öppna sinnen.
Internetvärlden är full av mörker, hat och rädslor. Som någon slags Gremlins som förändras mellan de olika världarna.

Välkommen ut i ljuset - det är mycket trevligare här, jag lovar!