måndag 9 februari 2015

En annan förmiddag

Ett utbrott av svinkoppor gjorde att jag fick hämta dotter på Mjällby skola. Förmiddagen kastades hastigt om, möten ombokas eller tas via telefon. Dotterns pappa på väg hem från Lund tar hand om eftermiddagen. Ikväll är det kommunfullmäktige, då rycker Morfar in.

Familjelogistik. Finns det någon medalj att få?

Ett annat barn har för alltid somnat in. Vi som har "särskilda" barn nätverkar och söker stöd och råd hos varandra. Det gör att vi har en gemenskap. Måhända är det, det enda vi har gemensamt, våra särskilda barn och utsattheten det innebär. Så när beskedet nådde mig om att ett av våra barn har avlidit så kändes det så nära. Vi var tre i en föräldragrupp från västra Blekinge. Nu är det bara två barn kvar. Det kunde ha varit vår familj som skulle planera ett barns begravning. Så förfärligt.
Jag skickar kärlek, styrka och energi till mamman och tänker att nu ska de orka detta också. Efter åratal av kämpande så blir det ännu en kamp. Sen blir det smärtsamt stilla. Vad ska de göra med all den oönskade tiden som nu blir över.

Förresten vem har kommit på att det ska heta Svinkoppor? Jag har googlat utan att finna svar. Utslagen har mycket lite med gris att göra. Upplys mig gärna. Jag gillar logik.