onsdag 14 januari 2015

Ett föredöme

Jag sitter på mitt kontor i ett tyst Stadshus och känner mig effektiv. Det är bra.

Idag har vi haft konstituerande Regionstyrelsesammanträde, vi har valt ordförande, arbetsutskott och nämnder. Stort grattis till alla som får förmånen att arbeta med Blekinges utvecklingsfrågor!

Jag har också varit på näringslivsråd - alltid lika intressant. Idag diskuterade vi kollektivtrafik och vi hade också representation från Blekingetrafiken som fick ta emot synpunkter inför trafikförsörjningsprogrammet.

Vi pratar mycket om den entreprenörsandra som finns i Sölvesborg. Den ska vi vårda och utveckla.

Igår var jag på invigning på ett nyöppnat företag som flyttat hit med sin produktion och ett antal anställda. Företagsledaren uttryckte det tydligt. "Sölvesborgs företagsanda är ett föredöme för resten av Sverige".