måndag 15 december 2014

Tack för förnyat förtroende!

Idag fick jag förnyat förtroende att fortsätta som Kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg. Tack! 
Det är jag glad och stolt för. Det är knepigare än någonsin med politiken men samtidigt en större utmaning än någonsin att hitta bra lösningar för Sölvesborg. Min ambition är att fortsätta med blocköverskridande dialog med stor ödmjukhet och kompromissvilja. 

Vi hade idag ett innehållsrikt kommunfullmäktige. Vi fattade beslut om budget, vi hade val till alla kommunala styrelser och nämnder och utsåg ordförande till nämnderna samt kommunstyrelsens nysa presidium. Dessutom hedrade vi de anställda som jobbat i kommunen i 25 år, uppmärksammade kulturpristagarna och åt decembermiddag i Slottslängorna.

Det finns mycket att säga om dagens kommunfullmäktige. Men det börjar bli sent och jag känner mig omtumlad både av att ha blivit omvald men också av det hisnande bedrövliga i att det nya lokala partiet; "Sölvesborg- och Listerpartiet" fullt ut stödjer Sverigedemokraternas budget och övriga förslag i kommunfullmäktige. Detta parti som till en början var utbrytare ur Miljöpartiet stödjer nu en budget som inleds med orden "Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn". 

Långt ifrån Miljöpartiets ideologi alltså. Det gör mig både ledsen och bedrövad.

Trevligare då var att äta middag tillsammans med kommunens hjältar. De som varit anställda i 25 år och håller igång kommunens verksamheter. Tack för en trevlig kväll i gott sällskap!