torsdag 25 december 2014

25 händelser att minnas 2014 -6

25 händelser att minnas 2014 - 6


Jag hoppas du vill hänga med på en positiv tillbakablick på 2014!

I år har jag bestämt mig för att göra en lista med "25 händelser att minnas 2014". 
Jag tar med händelser som jag minns med glädje och stolthet från året som passerade. 6. Mentorskap i Sölvesborg


Det började som ett vallöfte 2010. Vi socialdemokrater lovade att alla nyanlända invandrare ska erbjudas en personlig mentor.  Läs i vårt kommunala valmanifest på sidan 25

Idén och uppslaget till detta fick vi genom våra partivänner som är aktiva i Mjällby AIF. Det var så enkelt och så självklart. För att hela laget ska fungera måste vi förstå varandra och jobba tillsammans. Olikheter berikar.

Under den här mandatperioden har vi jobbat mer eller mindre aktivt med att hitta bra modeller för mentorskap. Våren och hösten 2013 så sattes förberedelserna igång på riktigt och vi hittade en bra modell som vi vill jobba med här i Sölvesborg.


Nu är arbetet igång på riktigt under ledning av Lukas Wägbo och Marcus Cato och det har blivit en enorm succé som flera andra kommuner vill ta efter och som har fått många artiklar.

På kommunfullmäktige i november fick vi en föredragning om hur arbetet går och vi fick också möta två familjer. Det var en känslosam och varm beskrivning som inte lämnade någon oberörd. 

Det känns helt enkelt fantastiskt att detta händer i vår kommun!

Här ett axplock av artiklar som skrivits om Sölvesborg: