söndag 14 december 2014

25 händelser att minnas 2014 -16

25 händelser att minnas 2014 - 16

Jag hoppas du vill hänga med på en positiv tillbakablick på 2014!

I år har jag bestämt mig för att göra en lista med "25 händelser att minnas 2014". 
Jag tar med händelser som jag minns med glädje och stolthet från året som passerade. 


16. Bästa valdebatten styrdes av unga

Jag deltog i flera valdebatter under supervalåret. Den absolut bästa, och tuffaste, styrdes och anordnades av unga. 
Det var egentligen tre debatter med gymnasieungdomar i åk1 åk2 och åk3.

Ungdomarna frågade ingenting om ogräs, papperskorgar eller RUT-avdrag. De ville istället ha konkreta besked om hur vi tänker om globala miljöfrågor, energiförsörjning och antirasism. Som exempel. Det är inte enkelt för en simpel kommunpolitiker att svara på detta. Men jag känner mig förhoppningsfull inför framtiden.