tisdag 30 december 2014

25 händelser att minnas 2014 -1

25 händelser att minnas 2014 - 1

Jag hoppas du vill hänga med på en positiv tillbakablick på 2014!

I år har jag bestämt mig för att göra en lista med "25 händelser att minnas 2014". 
Jag tar med händelser som jag minns med glädje och stolthet från året som passerade. 1. Tillsammans kan vi förändra och förändras


Det finns inget finare än att se människor utvecklas. Se dem förändra och förändras. 
Och det är precis vad särskolan i Sölvesborg har åstadkommit.

De har förändrat och utvecklat mig, sig själva och många andra. 


För några år sedan tog Sölvesborgs kommun fram en ny marknadsföringsfilm. Den är väldigt fin och bra och kunde fått tjäna några år till. Om det inte vore för särskolan.

Särskolan i Sölvesborg har under flera år jobbat tematiserat med musik, dans och andra kulturuttryck. Det har utmynnat i en show som blivit uppmärksammad och uppskattad varje år. Biljetterna säljer slut i tidigt skede.

För något år sedan bestämde sig pedagogerna och eleverna vid grundsärskolan att ta showen ytterligare ett steg uppåt-framåt. Istället för att sjunga covers skrev de en egen låt. Resultatet blev "Tillsammans kan vi förändra och förändras". Det blev en oerhört bra låt, både musikaliskt och textmässigt.

Så... då började vi fundera... Den här låten, bakgrunden, innehållet, eleverna, säger ju allt som vi vill ska symbolisera Sölvesborg. 

Tillsammans kan vi förändra och förändras. Olikheter berikar. Mångfald berikar.

Istället för att ta några fina bilder och hitta bra musik så gjorde vi det omvända. Vi tog den här fantastiska musiken och satte fina bilder till.

Det här är resultatet!
Och här är en inspelning från själva inspelningen.


13 november Tillsammans kan vi förändra och förändras