torsdag 13 november 2014

Tillsammans kan vi förändra och förändras

Har ni uppmärksammat den?

Sölvesborgs nya marknadsföringsfilm.
Den hade världspremiär igår och den är förstås - helt fantastisk!

Och när ni känner till bakgrunden blir den faktiskt ännu lite bättre.

Så här...

För några år sedan tog Sölvesborgs kommun fram en ny marknadsföringsfilm. Den är väldigt fin och bra och kunde fått tjäna några år till. Om det inte vore för grundsärskolan.

Grundsärskolan i Sölvesborg har under flera år jobbat tematiserat med musik, dans och andra kulturuttryck. Det har utmynnat i en show som blivit uppmärksammad och uppskattad varje år. Biljetterna säljer slut i tidigt skede.

För något år sedan bestämde sig pedagogerna och eleverna vid grundsärskolan att ta showen ytterligare ett steg uppåt-framåt. Istället för att sjunga covers skrev de en egen låt. Resultatet blev "Tillsammans kan vi förändra och förändras". Det blev en oerhört bra låt, både musikaliskt och textmässigt. De spelade på stora scenen på Killebom, i radion och överallt finns den.

Så... då började vi fundera... Den här låten, bakgrunden, innehållet, eleverna, säger ju allt som vi vill ska symbolisera Sölvesborg. Tillsammans kan vi förändra och förändras. Olikheter berikar. Mångfald berikar.

Istället för att ta några fina bilder och hitta bra musik så gjorde vi det omvända. Vi tog den här fantastiska musiken och satte fina bilder till.

Det här är resultatet!

Och här är en inspelning från själva inspelningen.

Sydöstran uppmärksammande världspremiären igår.


Bild och artikel lånad från Sydöstran 13 nov