måndag 3 november 2014

Skandal när V, Mp och M röstar på SD i Bromölla

Jag har varit på familjesemester. En hel vecka med familjen, värme och massor av mat. Det gjorde gott. Men nu är det lika skönt att vara hemma i vardagen igen.Ikväll är det Kommunfullmäktige för första gången med nya gänget. Det ser jag fram emot!

Jag har naturligtvis följt nyhetsflödet här hemma under semestern. Det har varit dystert på många sätt.

Mjällby AIF som ramlar ur allsvenskan. Det känns tungt och vemodigt. Men samtidigt fantastiskt roligt att ha fått vara med om denna fantastiska glädjeresan under fem år. Vem trodde på det?

Jag minns med glädje det fina kalas vi hade för MAIF på Stortorget, och jag minns med stolthet alla gånger jag suttit på läktaren på Strandvallen och stannat kvar efter matchen för att tacka spelarna. Jag är tacksam för de här åren och kommer att fortsätta vara stolt MAIF-supporter i Superettan.

Lika dystert har det varit att följa vad som händer i grannkommunen Bromölla. Det skrivs mycket om Socialdemokraternas "katastrofval" i Bromölla. I jämförelse med tidigare år i Bromölla gjorde S ett sämre val. Men S fick ändå 32% av rösterna i kommunvalet, och det är mer än vad vi fick nationellt till riksdagen.

S i Bromölla är fortfarande det överlägset största partiet i Bromölla. Och med tanke på de nya partiernas framgångar är det ändå ett starkt valresultat i nationell jämförelse.

Att då göra som Moderaterna, göra upp med övriga partier, och peta S från presidieposter i fullmäktige är inget annat än skandal.

Inte nog med att Moderaterna, som endast har 6 av 41 mandat i KF, tog ordförandeposten. De röstade fram SD som vice ordförande och AltBr som andre vice ordförande.

Detta gjorde Moderaterna i samverkan med, hör och häpna! Vänsterpartiet! Och Miljöpartiet!
Skamligt och pinsamt är vad det är.

Vänsterpartister och Miljöpartister som aktivt röstar på Sverigedemokrater för att utestänga det största partiet Socialdemokraterna. Jag tror aldrig någonsin att jag hört något liknande i Sverige.