onsdag 6 augusti 2014

Mina futtiga problem

Oj vad många som ville läsa fakta angående ersättningar för asylsökande och flyktingar. På några timmar hade mitt förra blogginlägg lästs flera tusen gånger. Bra.

När jag besökte asylboendet på Hanöhus igår så fick jag intrycket av att det mesta fungerar ganska bra men att det finns utmaningar förstås.

Ett vardagsproblem som beskrevs för mig är följande. Alla asylsökande har rätt till ett hälsosamtal/undersökning. Varje boende får en kallelse till detta. En del av de asylsökande förstår inte att de blivit kallade, andra har inte råd att ta bussen till stan. Eftersom ersättningen är låg (19 kr per dag för sambo, 24 kr per dag för ensamstående) och bussresan till vårdcentralen (enkel resa) kostar 33 kr. Och alla vet inte hur man lämnar återbud. Då får man en kravfaktura på 350 kr. Det här skapar onödig irritation och borde kunna lösas. Efter vad jag förstår så pågår också samtal för att lösa detta.

Med tanke på denna kontext så inser jag att mina egna problem är så futtiga. Vad sägs om följande; inga tidningar i brevlådan i morse. Jag kan inte äta frukost utan mina morgontidningar, men det är inga problem eftersom jag har de flesta prenumerationer som PDF också. Då var min surfplatta urladdad och genast växte morgonirritationen. Det löste sig dock.

Nästa problem är att min mail inte fungerar i surfplattan längre. Och ingen lyckas lösa det. Jag efterlyser härmed en iPad-expert som kan hjälpa mig med detta.

Idag har jag mycket kontorsarbete framför mig, ärendegenomgång med kansliet osv. Den kommunala organisationen och verksamheten ska fungera även under valkampanjen.

Lunch har jag idag bokat med min familj.