onsdag 2 juli 2014

Tillbaka i Sölvesborg efter Almedalen

Efter ett par trevliga men väldigt intensiva dagar i Visby och Almedalen är jag nu på plats i Sölvesborg igen.

Vi var ett tiotal socialdemokrater från Blekinge som reste till Visby tidigt i söndags morse. Vi lyssnade förstås på Stefan Löfvens tal (som var fantastiskt) och träffade nya och gamla vänner.

I måndags var vi på olika seminarium utifrån våra uppdrag och intressen (under veckan finns det ca 3500 seminarium att välja på). Jag träffade bland annat Christer Mattsson och Robin Andersson för ett långt samtal om "Toleransprojektet" som vi funderar på att börja jobba med i Sölvesborg. Mycket givande och intressant! Utöver det var jag på framtidsseminarium om vad som är viktigt för ungdomar (90-talister). Och jag lyssnade på samtal/debatt med Mona Sahlin, Erik Ullenhag mfl.  Dagen var fullspäckad med givande samtal och seminarium. Dessutom sken solen hela dagen (i söndags ösregnade det oavbrutet).


Frukost i Visby, med Jeanette Andreasson Sjödin

Igår, tisdag, packade vi och åkte hem.

Nu är jag på plats i Sölvesborg och just nu på mitt kontor. Snart ska jag vara med i radiointerjvu, därefter träffar jag en journalist från Rumänien och innan lunch har jag ett möte med två företagare i kommunen.

Efter lunch ansluter jag till S-tältet på sommarmarknaden där vi socialdemokrater finns för att fika med och samtala med våra invånare för att fortsätta utveckla hela Sölvesborg.