söndag 15 juni 2014

Nu har vi inspirerat världen från Sölvesborg

Det har varit en otrolig vecka. Efter en trevlig start på veckan så blev den bara bättre för att avslutas i lugnt tempo om söndagen.

I onsdags åkte jag till Stockholm för att träffa närmare 200 socialdemokratiska kommun- och landstingsråd. Det var en bra kommunpolitisk konferens där vi kommunalråd fick komma med inspel till partiledningen om våra viktiga frågor ute i kommunerna. Inspirerande och mycket trevligt!

På kvällen tog jag mig till en ny plats, Sånga Säby Hotell och konferens. Där hade Barrett Value Centre sin internationell konferens. Ett hundratal deltagare från hela världen. Till middag satt jag med en kvinna från Kapstaden, en man från Brasilien, en kvinna från London och en man från Sydney.

På torsdagen var det dags för mig och Clemens från Sölvesborgs kommun att berätta om hur vi arbetar med värderingar, organisationskultur och positivt ledarskap i Sölvesborgs kommun. Grundaren själv, Richard Barrett, var en av deltagarna. Han ställde många frågor och efteråt sa han med tårar i ögonen att han var stolt och rörd över vårt arbete. Han vill gärna komma hit och hjälpa till att utveckla arbetet ytterligare.

Det gick alltså bra och det var skönt eftersom jag varit lite nervös inför min föredragning.
Det blev en lång resa hem på torsdagskvällen. Tåget var mycket försenat och det var nära midnatt när jag äntligen var hemma i Sölvesborg.

På fredagen åkte jag tidigt till Karlskrona för att träffa mina (S)-kommunalrådskollegor och vi hade en riktigt trevlig dag.

Denna helgen har varit lugn. Lite trädgårdsarbete igår och tvätt idag. För övrigt - stillasittande. Det behövde jag för nu är det en ny innehållsrik vecka.

Karlskrona på måndag morgon för styrelsemöte med ALMI, Kommunfullmäktige på kvällen och på tisdag är det så äntligen dags för skolavslutning här i Sölvesborg.

Jag skulle varit på väg mot Stockholm nu igen i denna kväll för Partistyrelse måndag och tisdag. Men kommunfullmäktige och skolavslutning prioriterades i år. Och det känns skönt just nu. Nu ska jag sova i min egen säng. Godnatt!