torsdag 19 juni 2014

Några felaktiga ord innebär mycket onödigt merarbete

Det blev en stor överraskning för oss alla när det blev bekräftat att Hanöhus blir asylboende. 

I dagens BLT finns en artikel där enhetschefen på Migrationsverket i Kristianstad, Jonas Stenrell, blev citerad:

”-Vi har haft ett bra samarbete med Sölvesborgs kommun. Alla har agerat snabbt för att hjälpa till att lösa den enorma efterfrågan på asylboende” (Jonas Stenrell, enhetschef på Migrationsverket i Kristianstad).

Det här har medfört många onödiga frågor. Läsaren får uppfattningen att "kommunen" har "samarbetat" med Migrationsverket om det nya asylboendet. Jag önskar att det vore så.

I eftermiddags fick jag kontakt med Jonas Stenrell på Migrationsverket. Det var första gången vi hade kontakt. Han säger att han inte sagt så till tidningen men att han blev överraskad av det positiva bemötandet han fick av Kommundirektören vid telefonsamtalet i onsdags kväll och sagt att han fick ett bra bemötande. 

Med tidig information hade vi kunnat förbereda oss bättre, men det finns upphandlingsregler och upphandlingssekretess som gör att Migrationsverket inte kunnat informera tidigare. 

Nu ska vi trots allt gemensamt göra allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt. Många många har hört av sig med frågor om hur en kan göra en insats för att det ska bli bra. En härlig 
inställning!

Idag har Kommundirektören tagit många bra initiativ (läs tidigare inlägg) och med gemensamma krafter kan vi hjälpa Bert Karlsson att göra det här till Sveriges bästa asylboende. En ambition han har uttalat.