torsdag 19 juni 2014

Jag hoppas att M i Sölvesborg vill vända bilden

Idag har Sydöstran underhållande läsning om moderaterna i Blekinge. Inte egentligen för att den handlar om dåliga siffror för Moderaterna. Men för att den är skriven med ett informellt och lättsamt språk. Nästan som att vi sitter och samtalar.

Bild från artikel ur dagens Sydöstran
Med bävan väntar jag på granskningen av oss socialdemokrater. Jag hoppas att jag kan le åt språk och innehåll även i den artikeln.

Lite mer allvarligt dock, den synpunkt som framförs i artikeln angående M i Sölvesborg hör jag från flera håll. Att företrädare för Moderaterna i Sölvesborg har alltför uttalade främlingsfientliga åsikter som framförs offentligt.Idag när det blir officiellt att det öppnar ett asylboende på Hanöhus kan M förhoppningsvis visa att det är en felaktig bild. Det går att ta lätta, populistiska och politiska poäng i den här frågan. Särskilt ett valår. Men jag hoppas att Moderaterna i Sölvesborg avstår från det och är angelägna om att vända denna bild av dem.

Det kommer snart att visa sig tror jag.