tisdag 27 maj 2014

I Sölvesborg har vi sommarjobbsgaranti för våra ungdomar!

Det var mycket prat om siffror och procentenheter igår. Antingen var det valdeltagandet eller var det valresultatet, ibland fick jag svara på procenten för Blekinge och ibland för Sölvesborg. Mot slutet av dagen frågade jag en journalist om jag skulle svara som kommunalråd eller som distriktsordförande för Blekinge.

Men mellan dessa diskussioner hann jag med en hel del annat. Som att besöka en fotbollsklass på Furulund och återkoppla efter ungdomsdialogen. Att träffa ungdomar tillhör mina mest ljusa stunder. Vi pratade om sommarjobb, några hade inte fått, jag frågade ifall de hade sökt kommunala sommarjobb. Vi har ju trots allt sommarjobbsgaranti i år. Två killar hade sökt kommunala sommarjobb men inte fått. Jag blev förbryllad. Men det visade sig att en bor i Karlskrona och en i Hässleholm.
I Sölvesborg har vi sommarjobbsgaranti till våra ungdomar!

Dagen avslutades igår med gruppmöte med härliga S-fullmäktigegrupp. En pratig och glad grupp!

Idag är det tisdag och det är kortvecka igen. Dagen är fylld av möten och i eftermiddag är det karneval för Furulundsskolan.

Jag börjar med näringslivsutskott, sen följer arbetsutskott, företagsbesök, kommunföretag och kommunstyrelsen.