tisdag 29 april 2014

En soldränkt dag i Norje och Pukavik

Det har varit en soligt härlig dag som jag tillbringat i Norje och Pukavik.

Först besöktes Trafikverket som berättade om arbetet med nya E22 Sölve-Stensnäs. En oerhört viktig investering i Blekinge. Vi fick också åka på den nya, ännu ej öppnade, vägen. Det blir bra! I december 2014 ska den invigas. Då hoppas jag att Arne Sonesson, tidigare kommunalråd och vägarbetare, får möjlighet att invigninsåka vid öppningen. Han har drivit frågan om ny E22 i en evighet av år.

Efter vägbesöket fick vi lunch i Norje Tingshus. Där fanns representanter för Ysane-Norje hembygdförening, kommunbygderådet och Vesans invallningsföretag. De berättade om sina respektive verksamheter och vilka frågor som är viktiga för dem och vad de behöver hjälp med. Jag gjorde idag mitt allra första besök vid Vesans pumpstation. En historisk och makalös plats. Är överväldigad över att människan kan tänka ut sådana fantastiska maskiner som fungerar, år efter år efter år.

Sist på eftermiddagen blev det företagsbesök på Norje Smidesfabrik. Ett av Sölvesborgs fina och framgångsrika familjeföretag som nyligen har klarat av ett generationsskifte. Jag imponerades av nya VDn Jonna Hermansson, som på kort tid hunnit sätta sig in i hela produktionen och satt igång flera utvecklingsarbete.

Det har varit en fin och lärorik dag!