onsdag 5 mars 2014

Mångfald berikar Sölvesborg

Det har skrivits flera mil bokstäver efter Sverigedemokraten Jimmie Åkessons utspel i terapeutstolen om sin uppväxt i Falkvik och Sölvesborg. Jag har medvetet hållit mig en bra bit ifrån debatten, av flera skäl.

Främst för att andra, jämnåriga, så bra har beskrivit en motbild av tiden i Sölvesborg i början av 80-talet men kanske ännu hellre mitten av 90-talet då Jimmie Åkesson gick med i SD.

Men också för att ingen annan kan beskriva hur han har upplevt sin uppväxt. Det blir bara dumt när vi andra ska försöka beskriva hur han upplevt sin barndom.

Det är trots allt viktigt att förstå att han ljuger, inte för att han minns lite fel - utan helt och hållet av ideologiska skäl. Han använder sin barndom för att ge alibi åt den politiska ideologi han nu företräder.

Mest av allt vill jag ha sagt - tyvärr har Gellert Tamas rätt i den här texten på Aftonbladets kultursida. 

Men vi har förstått bättre här i Sölvesborg nu. Vi vet att mångfald berikar. Och idag finns det fler i klasserna på både Falkviksskolan och andra skolor med föräldrar som är födda i annat land.

Det tycker de allra flesta är riktigt bra. Dock inte Jimmie Åkesson som fortsätter att argumentera för att vi inte ska ta emot några flyktingar alls i Sölvesborg.

I kommunfullmäktige diskuteras detta naturligtvis rätt så frekvent. Eftersom Jimmie Åkesson gillar att diskutera flykting- och integrationsfrågor. I övriga frågor är han mest tyst.

På denna länk kan ni höra att övriga partier är överens om att mångfald berikar.

Debatt i fullmäktige