tisdag 25 mars 2014

Kommunfullmäktige och årsbokslut

Vi hade ett spänstigt kommunfullmäktigemöte igår. Det kan vara för att det är valår och alla är mer taggade, eller är det något annat. Det som var annorlunda var att fler var uppe i talarstolen i flera ärenden och åhörarna slapp höra min och oppositionsledarens röster hela tiden.
Bravo!

Sammanträdet inleddes med information om två av våra helägda kommunala bolag. Sölvesborg Energi och Sölvesborgshem. Det var intressanta föredragningar och jag kände en stor stolthet över att vi lyckats rekrytera två lokala och smarta VD:ar som ger ett bra intryck av sina bolag men också för Sölvesborgs kommun.
Bravo!

Vi avhandlade årsbokslut. Vårt resultat är starkare än någonsin med nästan 24 miljoner kronor i överskott. Sanningen är att det är en reavinst från markförsäljning som mest bidrar till det starka överskottet.

Det har varit ett positivt år för Sölvesborg. Ännu ett år där vi har bevisat att vi är en pigg och offensiv kommun med höga ambitioner.
Bravo!

Det finns många händelser under året som är värda att lyfta men jag väljer att fokusera på några få;

Vi har byggt ut Hjortakroksskolan
Vi har byggt en ny förskola i Mjällby
Det har startats en ny Montessoriförskola
Vi har invigt nya ungdomshuset "Skofabriken!

Många bra satsning för barn och ungdomar!

Trots dessa och andra bra investeringar så har inte kommunen tagit några nya lån under 2013 och kommunens soliditet har faktiskt förbättrats.

Vi har en sund och bra ekonomi!
Bravo!

Det är svårt att prata om 2013 utan att nämna den fantastiska Brofesten som vi hade på våren. Alla som var där, och det var tusentals, vet hur skoj vi hade. Det var verkligen en kul fest.

Och ni har väl inte missat min dans?