söndag 23 mars 2014

Grattis till alla oss som fått partiets förtroende

Det har varit en rolig men mycket intensiv helg.

Igår hade vi distriktskongress i Blekinge. Förutom att fatta beslut om vilken politik vi ska föra och vilka kandidater som ska företräda denna politik, så är det en viktig mötesplats när flera hundra socialdemokrater samlas. Därför är mingel- och samtalspauser viktiga.

Vi har många starka, kompetenta och begåvade män i vårt partidistrikt. Men det är kvinnorna som tar för sig i talarstolen!För ett år sedan lovade vi varandra att kämpa varje dag för att vinna valen. Det har gett resultat. I höstens kyrkoval gick vi socialdemokrater starkt framåt i Blekinge och i resten av Sverige. Och i våra lokala opinionsundersökningar ser vi att förtroendet för vår politik och för vår förmåga att styra kommuner och landsting i Blekinge ökar.

Vi har visat att det går att bekämpa ungdomsarbetslösheten. I hårt drabbade Blekinge har vi visat att det går, med ett socialdemokratiskt styre, att göra satsningar på ungdomsjobb. I våra S-styrda kommuner har vi visat att det går att införa sommarjobbsgaranti, bekämpa ungdomsarbetslösheten och att kraftsamla mot utslagning och försörjningsstöd.

Vi vill investera i samhället.
Moderaterna är skattesänkarna.
Vi är samhällsbyggarna.

När du är som svagast, ska samhället vara som starkast!


Distriktskongressen valde kandidater till flera uppdrag och i vilken ordning kandidaterna ska stå på vår riksdagslista i Blekinge.

Grattis till alla som fått förtroendet att företräda vår politik och vårt parti!

Grattis Christina Mattisson från Karlskrona som fick starkt stöd från hela Blekinge att kandidera till regionråd och regionstyrelsens ordförande!

Grattis Kalle Sandström från Karlskrona som fick hela Blekinges stöd att kandidera till landstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande!

Grattis Christel Friskopp från Karlshamn som fick hela Blekinges stöd att kandidera till landstingsråd!

Grattis till alla er 25 som fick förtroendet att finnas på vår riksdaglslista! 

Topp fem:
1. Peter Jeppsson, 46 år, Sölvesborg
2. Suzanne Svensson, 56 år, Karlshamn
3. Richard Pelle Vidén, 33 år, Olofström
4. Teo Zickbauer, 55 år, Ronneby
5. Magnus Mannhammar, 33 år, Karlskrona

Grattis till alla oss som får förmånen att sitta i distriktsstyrelsen och stort tack för förtroendet att få företräda socialdemokraterna i Blekinge som ordförande!