onsdag 29 januari 2014

Snart är det vår

Vädret är det stora samtalsämnet. Det är kallt. Det blåser och det har kommit snö. Mycket snö (för vår region). Snön yr och skapar drivor och trafikproblem.

-Det är snart vår! Svarar jag optimistiskt varje gång frågan kommer på tal. Jag måste intala mig det och mentalt framkalla bilden av grönska och värme, ljumma sommarkvällar på altanen, dragspel och gitarr, långa nätter och barfotabarn.
Det är snart vår.

Idag har jag blivit djupintervjuad angående Sölvesborgs arbete med värdegrund och bemötande. Det är SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) som vill exemplifiera hur vi i Sölvesborg arbetar strukturerat och framgångsrikt med detta. Det är ett arbete som jag är väldigt stolt över och det är glädjande att det nu kommer att få nationell uppmärksamhet.

Efter lunch ska jag medverka på ett seminarium om trygghetsboende och seniorboende. Det är inbjudna föreläsare som ska inspirera oss vad gäller bostadsplanering för den äldre befolkningen. Ett högst aktuellt och intressant område.

I eftermiddag reser jag mot Stockholm för två dagar med partistyrelsen - om det nu går att resa i det här snöovädret.
Men snart är det vår.