lördag 14 december 2013

Invigning av nya Pågtågsstationer och utökad trafik

Så kom invigningsdagen, 14 december. Pågatågen börjar rulla med ny tidtabell och nya stationer.
Åh vad jag önskar att Sölvesborg och Blekinge hade varit med. Åh!

Jag tog Öresundståget mot Hässleholm och invigningen på Stortorget, därefter blev det Pågatåg mot Bromölla.Äntligen får jag åka Pågatåg. Dock inte hela vägen till Sölvesborg...

Pågatåget stannade för på- och avstigning och invigningsceremonier i Vinslöv, Önnestad, Kristianstad, Fjälkinge och Bromölla.
Ludde var med mig och tyckte det var spännande att det var öppet in till lokföraren.I Bromölla var det min kollega Åke Hammarstedt som invigningstalade. Han hyllade arbetet som vi i styrgruppen utfört för att få Pågatågstrafiken. Han beskrev också de förväntade effekterna för Bromöllas invånare och näringsliv. Samtidigt som han beklagade att Blekinge valde att inte "åka med det här tåget".