måndag 23 december 2013

25 händelser att minnas 2013 - 8

I år har jag bestämt mig för att göra en lista med "25 händelser att minnas 2013". 
Jag tar med händelser som jag minns med glädje och stolthet från året som passerade. 

Jag hoppas du vill hänga med på en positiv tillbakablick på 2013!


8.
Patrik Lundberg

Han skrev de mest lästa krönikorna, han släppte en bok, han bytte jobb, han gick på Nobelfesten, han är uppväxt i Sölvesborg och hans kärlek till Sölvesborg kommer aldrig att dö.

Patrik Lundberg var dessutom huvudtalare på Första maj i Sölvesborg och fick årets kulturpris i Sölvesborg!

Det var ljuvligt väder på första maj. Socialdemokraterna i Sölvesborg hade även detta år arrangerat ett spännande och intressant firande med Patrik Lundberg som huvudtalare.

- Min kärlek till Sölvesborg kommer aldrig att dö. Därför tvekade jag inte att tacka ja till Socialdemokraternas fråga, säger Patrik. Jag är journalist och har inget partimedlemskap men tycker det är viktigt att prata om klass, utbildning och bildning och om de växande klyftorna i samhället och om de främlingsfientliga strömningarna. Jag vet vilka utmaningar Sölvesborg står inför.


Med Gulaschsoppa, tidigare pristagare och äppelkaka utsågs Patrik Lundberg till Årets Kulturpristagare i Sölvesborg. 

Vi vill att Sölvesborg ska förknippas med kultur och Patrik är en bra förebild som en ung, modig författare och krönikör. Han vågar beröra svåra ämnen och han har aldrig hymlat med sin uppväxt i Sölvesborg. 

Jag är stolt över Patrik och vill att han också ska känna stolthet över Sölvesborg!