tisdag 12 november 2013

Hjälp Palmecentret att hjälpa

De fruktansvärda TV-bilderna från Filipperna förföljde mig i natt in i drömmen och ända fram till morgonens uppvaknande. Jag avskyr att känna mig maktlös och som att jag inte kan göra skillnad.

Det finns sätt att hjälpa här är ett:Stöd våra samarbetspartners i Filippinerna
Tyfonen Haiyan har slagit hårt mot Filippinerna. Vi har hittills nåtts av beskedet att 10000 människor beräknas ha omkommit men mycket tyder på att den siffran kan komma att stiga. Minst fyra miljoner människor i Filippinerna har drabbats av Haiyan, som är en av de kraftigaste tyfoner som någonsin har registrerats. Palmecentret har startat en insamling till stöd för tyfonens drabbade.
Palmecentrets samarbetspartner det socialdemokratiska partiet Akbayan, som är vårt systeraparti, har inlett en omfattande hjälpinsats genom sin stiftelse Active Citizenship Foundation (ACF) och sina nätverk inom den filippinska arbetarrörelsen. Hjälpinsatsen kommer inledningsvis att inriktas på grundläggande humanitär hjälp. Det handlar bland annat om att tillhandahålla medicin, hygieniska inrättningar, drickbart vatten, mjölk och matpaket.
 
Hjälpinsatsen kommer att fokusera på provinserna Leyte, Samar, Cebu, Iloilo och Palawan. Där är förödelsen är omfattande. Och i dessa provinser har ACF en etablerad organisation av gräsrötter och människor på plats. Det innebär att hjälpen kommer att nå fram till de behövande. ACF har erfarenhet av tidigare hjälpinsatser av liknande slag.
 
Var med och stöd hjälpinsatsen för tyfonens offer. Sätt in din gåva på Plusgiro 570-2 och märk inbetalningen ”Filippinerna”. Ditt stöd behövs!
 
Insamlingen till ACF:s hjälpinsats är internationell. Arbetarrörelsen i flera länder kommer att arbeta för att hjälpen till de drabbade ska bli så kraftfull som möjligt.
 
Palmecentret kommer fortlöpande att publicera ytterligare information om situationen i Filippinerna och om arbetet för att bistå tyfonens offer.
 
Palmecentret och den svenska arbetarrörelsen samarbetar sedan 25 år med organisationer i Filippinerna inom facklig och politisk organisering, folkbildning, medborgarinflytande och fredlig konfliktlösning. Från Sverige har organisationer inom LO, ABF och det socialdemokratiska partiet varit långvariga partners till den filippinska arbetarrörelsen. Läs mer om vår verksamhet i Filippinerna http://www.palmecenter.se/sv/Vad-gor-vi/Sa-arbetar-Palmecentret/Var/Filippinerna/
Yours sincerely/Vänligen