tisdag 10 september 2013

Först budgetberedninig sen skrivbordsgöra

Idag har vi budgetberedning för Kommunstyrelsens verksamhetsområde. Det vill säga näringslivsverksamhet, parkavdelning, teknik, exploatering, samhällsbyggnadsutveckling, ekonomi, personal, information, marknadsföring, kommunledning, arbetsmarknadsenhet.. mm

Det brukar vara intressanta och informativa dagar.

Resten av eftermiddagen och kvällen ska jag ägna åt skrivbordsarbete. Skriva motionssvar och andra svar. Skrivbordsarbete passar inte mig så bra.

På en näringslivsdag var det en ung framgångsrik tjej som föreläste. Hon sa att det första hon gjorde när hon startade sitt företag var att skriva en lista med tråkiga saker som hon helst inte ville jobba med.
Hennes mål var att jobba upp sitt företag så att hon fick möjlighet att låta någon annan göra det hon inte var brapå/tyckte var tråkigt.

Det tycker jag är en bra metod.

Jag älskar mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande. Men det finns tråkiga saker som jag önskar att någon annan kunde göra. De tråkiga sakerna ska jag göra i kväll.