tisdag 27 augusti 2013

Förbättrad medborgardialog

Det finns så många reflektioner och frågor som borde sättas på pränt. Om generaldirektören som skulle vara så kompetent enligt Reinfeldt, om människor som bränner varandra med strykjärn - på skoj, om skattesänkningar och välfärd och mycket annat.

Men just nu nöjer jag mig med något annat.

Det var en trevlig och stimulerande kväll i Kosta igår tillsammans med socialdemokratiska landstingsgruppen. Det var visserligen natt när jag kom hem och jag konstaterade under bilfärden hem att det fanns gott om P-fickor men inte en enda toalett och knappt en endaste lampa. Förrän jag kom ut ur mörkret och in i ljuset i Blekinge igen.

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott, tillsammans med nämndernas presidium, utbildat oss i utvecklad medborgardialog tillsammans med Lena Langlet från SKL. Så nyttigt och nödvändigt men så svårt. Det är en lång process fram till målet. Men så nödvändig!