onsdag 12 juni 2013

Ännu en TV-inspelning till Slottslängorna i Sölvesborg

Nu är det klart att Blekingefinalen av Sveriges skönaste gårdar från TV4 har valt Sölvesborgs Slottslängor som inspelningsplats.

Sveriges skönaste gårdar är en underhållningsserie från 2012 där gårdar i regionen tävlar att skapa en ny unik produkt baserad på råvaror som finns på gården.

 Produktionsbolaget till Sveriges skönaste gårdar Scandinavian Studios var ute efter en fin, härlig plats i Blekinge att spela in finalen i Blekinge på. Platsen skulle gärna vara förknippad med regionen, ett landmärke som är känt för allmänheten runt om i landet. Förra året var Sveriges skönaste gårdar på Visby Torg, Smygehuk och i Folkets Park i Heby och i år kommer de alltså till Slottslängorna i Sölvesborg.

 Programmet är en tävling där tre närodlande gårdar tävlar mot varandra varje vecka där uppdraget är att skapa en helt ny unik produkt utifrån råvaror från den egna gården. I slutet av veckan möts gårdarna i en final där de ska presentera sina produkter för en jury med Carl-Jan Granqvist i spetsen. 

Det känns oerhört kul att det är Slottslängorna här i Sölvesborg som valts till inspelningsplats. Jag tycker såklart att det är en perfekt plats utifrån de kriterier som produktionsbolaget hade!

Inspelningen blir den 14 juni och intresserade att mycket välkomna att komma och titta.