lördag 20 april 2013

Patrik Lundberg talar på första maj

Patrik Lundberg - årets talare på första maj i Sölvesborg!


Bild från hd.se

Patrik Lundberg har fått stor uppmärksamhet för sin debutroman Gul utanpå. I boken skriver han om sin uppväxt i Sölvesborg och hur det är som adopterad från Korea att ständigt vara annorlunda. Om detta talar han bland annat när han nu gör debut som 1 maj-talare.


- Min kärlek till Sölvesborg kommer aldrig att dö. Därför tvekade jag inte att tacka ja till Socialdemokraternas fråga, säger Patrik. Jag är journalist och har inget partimedlemskap men tycker det är viktigt att prata om klass, utbildning och bildning och om de växande klyftorna i samhället och om de främlingsfientliga strömningarna. Jag vet vilka utmaningar Sölvesborg står inför. 
Patrik är uppvuxen i Sölvesborg men bor sedan ett antal år i Malmö och arbetar som journalist. Han har uppmärksammats mycket för sina krönikor som är personliga och ofta sätter ljuset på  olika typer av utanförskap. Debutromanen har fått goda recensioner och stort utrymme i nationell media. Socialdemokraterna i Sölvesborg är glada över att Patrik Lundberg valt att tala på 1 maj.Demonstrationståget avgår från Järnvägsparken och Patrik Lundbergs tal hålls på Stortorget. 

Förutom tal blir det musik och dans.

10.00 Samling i Järnvägsparken 
Dansuppvisning, tal av LO:s Ewonne Månsson


11.00 Demonstrationståget avgår mot Stortorget
Peter Jeppsson, Musikskolan, Heléne Björklund, Patrik Lundberg, Briggen Tre Bröder, Sara Sahknini.