torsdag 14 mars 2013

En enda lång energipåfyllare

Jag har haft en lång men fantastisk dag. Hela dagen har varit en enda lång energipåfyllare.

Under förmiddagen hade jag besök av Möllebackens åk två. De hade jättemånga bra och fyndiga frågor till mig, som vad man jobbar med som kommunalråd. När jag hade berättat en stund sa frågeställaren "ja men vad jobbar du med"?

De visste redan det mesta om skatter och fördelningspolitik men de undrade om jag hade någon kanin. Jag bad dem gissa vad jag hade jobbat med innan och någon föreslog "Dagisfröken". Det var positivt, då tror jag att jag ser snäll ut, alla barn gillar väl sin "förskollärare".

Men varför sa han dagisfröken och inte förskollärare? Varför fortsätter föräldrarna säga dagis när det heter förskola. Sådant kunde jag inte fråga eleverna om.

Vi pratade om en äldre väggmålning i sammanträdesrummet. Eleverna konstaterade att det endast var "pappor som jobbade". 

Ja just det, sa jag. Var är mammorna då?

Flera stycken sa, som om det är så himla självklart, de är nog hemma och passar barnen och lagar mat, och städar fyllde någon annan i.

Okej friends, nu tar vi ett nytt tag i jämställdhetsfrågan!

Det var en härlig förmiddag, eleverna vitaliserade hela stadshuset med energi. Jag hoppas den räcker länge.


Över en arbetslunch hade vi kanslimöte där vi diskuterade vem som gör vad och hur vi kan bli bättre. Det är kvalificerade människor med hög servicekänsla som jobbar omkring mig så jag har det väldigt tryggt och bra.


Sen åkte jag ut till TitanX och åt tårta. Det investeras just nu miljarder i företaget och jag ville gratulera de anställda till att ha gjort ett så bra jobb så att externa företag vill investera i Mjällby. Det är positivt! Stämningen brukar alltid vara bra på fabriken, men idag kände jag en extra stolthet från de anställda. Med all rätt!Ikväll har jag träffat nya S-medlemmar i Folkets Hus och det var också en rejäl energipåfyllare. Engagerade, drivna och nya sossar. Det känns tryggt för framtiden!

Nu har tiden använts för att förbereda arbetarekommunens årsmöte på lördag. Bland annat genom att lägga sista handen vid verksamhetsberättelsen.

Tack för en bra dag, jag är priviligerad. Nu ska jag sova.