torsdag 7 mars 2013

Blekinge gynnas inte av byapolitik

I gårdagens båda lokaltidningar uttryckte Camilla Brunsberg, (M) Kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, att mer tågtrafik in i Blekinge från Skåne är en angelägenhet enbart för Sölvesborg och Karlshamn. Bakgrunden till uttalandet är att kommunerna nu ska yttra sig över Blekingetrafikens verksamhetsplan. I verksamhetsplanen finns utökad tågtrafik från Kristianstad till Karlshamn, men ocks tågtrafik till och från Emmaboda in i Karlskrona och Blekinge. Det senare tycks samma moderat tycka är en angelägenhet för alla kommuner.

Här i Blekinge finns drömlägen att bosätta sig, bättre kommunikationer till och från Blekinge i alla riktningar är viktiga för tillväxten. Det borde Kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona också inse.

Naturligtvis ska kostnaden för kommunikationer prioriteras mot allt annat som har att ansvara för i en kommun. Man kan mycket väl komma fram till att man inte kan prioritera. Just nu. Men att påstå att det är en angelägenhet enbart för vissa kommuner. Det är exempel på byapolitik när den är som sämst. Och det är inte vad Blekinge behöver just nu.