tisdag 29 januari 2013

Sölvesborg fortsätter utvecklas

På kommunstyrelsen fick vi bland annat fick information av Solixx om nya stadsdelen i innerhamnen. Ett spännande bostadsprojekt som kommer att utveckla Sölvesborg ytterligare.

Vi sålde ännu en tomt för flerbostadshus på Ljungaviken. Det är HVH bygg i Bromölla som vi nu hälsar välkomna till Sölvesborg och Ljungaviken.

Moderaterna drog tillbaka en motion som skrevs för snart ett år sedan och som passerat igenom snart hela systemet (det är en omfattande process) och var på väg fram till Kommunfullmäktige. Vid sittande kommunstyrelse drog Moderaterna tillbaka motionen med motivet att de vill ta bort ett ord i rubriken. Jag försökte vädja till dem att vi behöver inte vara överdrivet formella, de kan berätta för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att vi ska bortse från det där ordet. Jag tror att mitt motionssvar var helt i linje med det motionären hade som intentioner när hon skrev motionen och det måste väl vara det viktigaste, menar jag. Att ändamålet uppfylls. Men nu har den dragits tillbaka och en ny ska skrivas, vilket innebär att hela processen startar om från början.

Ikväll hade vi medlemsutbildning för nya socialdemokrater i Sölvesborg. Ett härligt och diskussionslystet gäng. Det känns mycket bra!

En ny lång och händelserik dag går mot sitt slut. Imorgon ringer klockan tidigare än vanligt eftersom jag ska vara med i radion redan 07.30