torsdag 17 januari 2013

Dagens roligaste missförstånd

Igår fick jag ett SMS från okänt nummer.


-Nu slipper ni betala för mig 

Jag undrade såklart över det där och slog upp numret som visade sig tillhöra min äldre syster.

-Vaddå?
-Börjar på Furulund på måndag.

Hon har nyligen fått en rektorstjänst på en skola i den här kommunen. Jag antog att hon av någon anledning tröttnat och skulle börja jobba på en gymnasieskola (Furulund) istället.

-Nähä!? Varför? Vad ska du göra där? Ska jag säga grattis eller har du fått sparken?
-Trivdes inte riktigt, grattis blir nog bra
-Låter bra. Vad ska du göra där?
-Jag ska börja på mediaprogrammet.

Där slutade vår SMS-konversation och jag tänkte att det var ju synd att hennes rektorskarriär blev så kort men kul att hon fått tjänst på gymnasieskola. På kvällen ringde jag för att få veta mer. Hon verkade helt oförstående till mina frågor

-Det har nog blivit ett missförstånd, jag ska inte börja på Furulund. 

Det var hennes dotter, min systerdotter och mina barns kusin, som tidigare hade börjat på mediaprogrammet i annan kommun. Vid något tillfälle har jag (förmodligen!) upplyst henne om att det blir dyrare för skattebetalarna i Sölvesborg därav hennes information om att "Nu slipper ni betala för mig".

Förlåt F för att jag är en så hopplös moster som håller på med sånt här. Men bra att du gjorde rätt val till slut och lycka till på Furulundsskolan!