tisdag 27 november 2012

Jag besökte Svalans äldreboende

Jag besökte Svalan som är ett äldreboende i centrala Mjällby. Det var första gången jag var där och jag möttes av luftiga och vackra lokaler. Huset präglas sannerligen av Lageråsanda (fd Stadsarkitekt i Sölvesborgs kommun).

I huset finns 46 lägenheter i olika storlekar. Det finns tre stora tvårumslägenheter med kök som är 65 kvm. Lägenheterna ska nu användas för de par som önskar bo tillsammans även när den ena är i behov av särskilt boende. Det första paret är nu på väg att flytta in.

Under mitt besök var personalen i färd med att pynta och skapa julstämning för pensionärerna. Det kändes väldigt hemtrevligt på varje avdelning och det var en lugn atmosfär.

Jag fick många synpunkter med mig från besöket om alltifrån scheman, personalutrymmen, tapeter och kollektivtrafik. Ett av många värdefulla besök i de kommunala verksamheterna.