tisdag 9 oktober 2012

Vad är viktigt

När jag var på semester fick jag besked om att min närmaste medarbetare kommundirektören, hade fått en hjärtinfarkt. Allting stoppade förstås upp ett tag som det gör varje gång man inser att livet är förgängligt. 

Jag har pratat med honom och vet att han mår fysiskt bra. Att han snart kan vara på plats igen. Jag tror att han reflekterar mycket över sitt liv just nu. 
Vad är viktigt vad är meningslöst.

Igår hade vi kommunfullmäktige. 
I 45 minuter diskuterade vi en motion som Moderaterna lagt om att vi ska samverka mer med våra grannkommuner och ha Pukavik i centrum. (!?)

Den förra moderatledaren i Sölvesborg motionerade (och vann bifall) om att förslag som redan håller på att genomföras eller är på gång inte ska avslås utan anses besvarade.

Detta håller jag mig till när jag skriver motionssvar. Jag försökte alltså vara positiv till denna motion och ansåg den vara besvarad eftersom vi redan har ett nära samarbete med våra grannkommuner och flera kommunalförbund med både Karlshamn och Olofström. Men dessutom med Bromölla och Skåne.

Trots detta blev det en tramsdebatt. Om att bygga nya stora arenor i Pukavik, kanske inte nu, kanske inte sen men kanske om 20-30 år... 

Ibland var det inte Pukavik som skulle vara i centrum, det kunde lika gärna vara Valje, eller hela Sölvesborgs kommun. Det är svårt att svara på motioner om de betyder något annat än vad att:satsen föreslår.

Debatten avslutades med att Moderatledaren och oppositionsledaren Jeppe Johnsson sa att jo men visst, den här motionen var ju att slå in öppna dörrar, allt är redan på gång och man hade kanske inte behövt motionera i ämnet. Sen begärde han ändå votering. 

Och jag funderar på om det är dessa debatter jag ska ägna 45 dyrbara minuter åt. 

Vi tog andra stora beslut igår, bland annat

- Kompletteringsbudget.
- Ny detaljplan - festivalområdet i Norje!
- Kommunalisering av hemsjukvården

Märkligt nog så vållade ingen av dessa stora frågor någon som helst diskussion.