måndag 15 oktober 2012

Infrastruktur och logistik under Sweden Rock Festival


Det har väl knappast undgått någon intresserad att Kiss kommer till Sweden Rock Festival i Sölvesborg 2013

Ett sådant stort band kan innebära att det ställs ännu högre krav på att infrastrukturen och logistiken fungerar ute i festivalområdet. Så nu planeras det redan för fullt inför det.

Vi har under de år jag kan överblicka haft en mycket bra dialog med festivalledningen. Och det är stimulerande att få vara en liten del i det, som framförallt handlar om infrastrukturen, som är den liten del av en betydligt större process.

Idag har större delen av dagen hittills ägnat åt att diskutera smärre justeringar av festivalområdet. För den som undrar så är det ett strikt kommersiellt evenemang helt utan subventioner från kommunen. De investeringar som har gjorts i området betalas av festivalen.

Och jag är mycket glad och stolt över att vi har ett (jodå vi har flera) företag i vår kommun som lyckas så bra med sin produkt på en marknad med mycket hård konkurrens!

Nu är det tvära kast och jag ska fokusera på att få i ordning de sista siffrorna i budgeten inför 2013. Skatteprognosen och löneavtal försämrade vårt resultat med ett betydande antal miljoner och allting måste justeras igen.

Kvällen ska jag tillbringa i Karlshamn tillsammans med partidistriktet.