måndag 15 oktober 2012

Hälsning från direktörn


Det kom en hälsning från Kommundirektörn! 


Hela hälsningen finns kopierad här nedan

Personligen vill jag bara påpeka att låten han tipsar om allra sist, också finns i svensk version, inspelad av Ulf Lundell - Hjärtat mitt, lyssna gärna på den också...

Tvära kast


Livet har sina tvära kast. För en dryg vecka sedan trodde jag att jag var helt frisk. Nu vet jag att det inte var så. Hjärtat behöver tas om hand. Det gör jag nu genom att äta medicin, ta det lugnt och försöka bearbeta det som hänt under den här veckan. Jag känner att det går rätt bra. Till och med det som alla säger är svårast, att hantera tankarna. Som tur är har jag en mycket bra familj och kloka och goda vänner. Det och en inneboende optimism gör att jag klarar mig rätt bra. När man dessutom har försett mig med böcker, filmer och musiktips så går det absolut ingen nöd på mig. Det som jag saknar mest är nog alla arbetskamraterna, även om saknaden går att bota lite via mail och telefon. Så när jag bara får klartecken från min omgivning (inkl medicinarna) ska jag börja ”arbetspröva”.

Sjukskriven eller inte, det är svårt att inte oroas över de nya arbetslöshetssiffrorna, inte minst ur ett Blekingeperspektiv. Arbetstillfällena i länet minskar kontinuerligt. Då är det inte så konstigt att länet får färre invånare. Även om det finns en potential i att arbeta i Skåne och bo i Blekinge (framförallt Sölvesborg såklart) så måste trenden vändas. Nyetableringar av företag eller tillväxt hos de befintliga är ett måste. Jag har ingen lösning på problemet mer än det som redan görs genom hårt arbete och strategiska beslut och investeringar. Men jag tror att Blekinge ur det här perspektivet tjänar på att tillhöra en större region med större resurser och större perspektiv.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som hört av sig med hälsningar den sista veckan. Jag är rörd och tacksam! Ha nu en bra helg så ses vi snart! 

Bifogad länk:
Hjärtat mitt