tisdag 9 oktober 2012

Att få fler att delta i offentliga upphandlingar

Jag ägnade förmiddagen åt utbildning i Lagen om Offentlig Upphandling. Det är många detaljer vi som förtroendevalda ska känna till.

Syftet med utbildningen var dels att få mer kunskap men framförallt att lära oss hur vi kan hjälpa fler företag och småföretag att vara med i processen och räkna på jobben. Vi fick många användbara råd. Alla berörda chefstjänstemän utbildas just nu också. Det är ett led i vår strävan att skapa ett bättre näringslivsklimat i Sölvesborg.

Efter utbildningen var jag på två företagsbesök. Paradoxalt nog var det två helt motsatta verksamheter. Först ett högteknologiskt IT-företag och sedan en mjölkgård. Båda besöken gav mig helt nya kunskaper och insikter!

Jag försöker fortfarande komma ifatt efter förra veckans semester och därför har jag svarat på mail och samtal fram till nu. Ändå är det mycket kvar. Och nu när jag ringde en man som hade sökt mig så tyckte han nog egentligen att det var lite väl sent för att prata om hans ärende. Så nu lägger jag ned mina verktyg för ikväll.