onsdag 5 september 2012

Samtal om turism


Igår hade Region Blekinge tillsammans med Länsstyrelsen bjudit in till samtal om besöksnäringen i Blekinge. Inbjudna var kommunala chefer och förtroendevalda och många aktiva entreprenörer inom besöksnäringen.

Vi fick inspirerande föreläsningar och lyssnade bland annat på hur Göteborg, Skåne och Gotland har bildat sina destinationsbolag och hur de styrs. Tre goda men helt olika exempel. Jag tror att alla vi som var där kände att nu vill vi bara gå hem och sätta igång. Vi har pratat om HUR vi ska göra och VAD vi ska göra. Men inte riktigt nått i mål när det gäller den viktiga frågan om VEM som ska göra det.

Göteborgs fd kommunalråd Göran Johansson frågade hur det kunde vara möjligt att ett område som Blekinge kunde ha fem organisationer för turism (en i varje kommun) och tro att det ska bli ett blekingeperspektiv av det. En fråga som satte fart på hjärncellerna hos oss.

Detta ska vi förstås jobba vidare med nu.

Radio Blekinge hade ett kort inslag om dagen, ni kan lyssna på mig ca 8 min in i programmet och Angelica Coleman ca 10 min senare.

Det var ett mycket bra initiativ av Region Blekinge och Länsstyrelsen och en mycket bra dag för alla oss som var där!


Göran hade inga Power Point bilder att visa. Men han hade mycket intressant och skojigt att säga.